Fritidsfiskarna.Com

 

Sommen.
Lakerapport 2010.

Lakefisket börjar närma sig sitt slut men Gustav och jag vägrar att ge upp drömlaken. Efter några fiskefria dagar är vi taggade till tusen. Vi börjar först vid ett ställe i Sommen, som inte ger någonting. Något pill på pimplet tycks Gustav känna, men inget annat. Vädret är dåligt, det blåser väldigt mycket denna torsdagskväll. Vi bestämmer oss snabbt för att byta ställe. Vi byter ställe till ett mer säkert kort i Sommen. Vi fiskade där i söndags och fick nio lakar tillsammans.

 

Det nya stället leverar direkt. Jag får omgående på en lake på ett av mina ismeten. En ganska så liten, men ett mycket bra tecken. Det dröjer inte länge innan det smäller igen. Även denna gång är det på ett av mina ismeten. Denna lake är betydligt större, och pressar vågen till 2440 gram. Sedan rullar fisket på. Det hugger konstant på mina spön, medan Gustav inte alls har samma fiskelycka. Efter att sju lakar har landats, samtliga på mina spön, bestämmer vi oss att dra oss hemåt. Alla lakar hade tagits på ismete, men innan vi åker hem bestämmer jag mig för att ta ett sista pimpelhål. Det smäller direkt. En sliten och enögd lake kommer upp, och den vägde 2380 gram. Jag fick åtta lakar denna kväll, medan Gustav inte fick någon. Men senast var det Gustav som fick överlägset mest så det går upp ner i fiske. Gustav har ju förövrigt haft ett fantastiskt lakfiske.

 

För att sammanfatta lakesäsongen kan man bara konstatera att det har varit ett fantastiskt fiske. Över 70 lakar har Gustav och jag skrapat ihop under säsongen, fördelat på pimpel, ismete och några på bottenmete. Gustav har den största laken på 3220 gram, medan jag inte är långt efter med mina 3210 gram. I hopp att fortsätta ha ett sådant här bra fiske släpper vi alltid tillbaka fisken. Vi har inte riktigt gett upp hoppet om en fyraplussare, men annars tar vi den nästa år.

//JG

Jens stoltserar med ett praktexemplar.

 

Fina leopardmönster.

 

C & R.

 

Gustav drillar en lake.

 

 

Landad lake.