Fritidsfiskarna.Com

 

Sundet (Helsingborg).
Metartur med Vandia 2010.

Efter en lång vinter med mycket ismete och pimpling tyckte jag och Gustav att vi skulle inviga våren med att åka med båten vandia för att fiska plattfisk och andra fiskar. Vi har hört mycket positivt från denna båt, så vi var riktigt taggade. Gustav har fiskat på vandia innan, medan denna tur var min första med vandia. 

 

Men turen börjar inte riktigt som vi hoppades på. Fisket går trögt i början. Gustav tappar något stort, vi tror det kan ha varit en stor kolja. Men det går tungt för alla på båten, förutom en lyckosam man som drar reg på kolja. Fisket vänder en aning när båten åker in på grundare vatten. Nu plötsligt drar alla upp plattfiskar, men de är väldigt små och det var väldigt få matfiskar. Även en och annan torsk kommer upp, men även de är i det minsta slaget. Gustav drar en skaplig rödspätta, men mycket mer än så är det inte. Det nappar nästan hela tiden, men de riktigt tunga nappen saknades. Räka tycker jag funkade bättre än borstmask, jag fick mer på räka än borstmask. Vädret var helt okej också, det regnade lite men det gick över ganska snabbt.

 

Men även att turen inte riktigt överträffade våra förväntningar, vill jag gärna göra ett nytt försök med metet efter plattfisk. Vi var väldigt tidigt på säsongen och det blir nog bättre ju längre säsongen går. Chansen för reg är ganska stor. Nu laddar man till vårens fiske eftersom isarna börjar lida mot sitt slut. 

/JG

Fiskedrag i fullgång.

Jens med en liten Sandskädda.

 

Sandy.

 

 

Gustav med fin Rödspätta.