Fritidsfiskarna.Com © 2007-2019 •

Nyheter

2014-10-13

Nytt PB på gös, läs mer på bloggen.

//RM

2013-09-24

Viktig information till er som följer oss.


Samtliga nyheter och rapporter kommer nu att framöver läggas in i våran blogg.

Så för att komma vidare till bloggen är det bara till att klicka på ovan länk i listen.

//RM

2012-07-25

Svenskt sportfiske rekord i fritidsfiskarna.

Det är med stor glädje att i skrivande stunder kunna informera om att fritidsfiskarna nu besitter ett svensk sportfiskerekord, och det genom Gustav Berg som lyckats med bedriften att meta upp en sarv på hela 1,73kg, och därmed putsat till det 12 åriga rekordet som var på 1,718kg.

Hämtat från sportfiskarkarnas hemsida.


"Sarvrekordet som rök.

Leif Krauses rekordsarv på 1 718 gram har varit ett av de rekord som många ansett som ytterst svårslaget. Storsarvar radas upp årligen, av duktiga metare från stora delar av landet. Men de riktigt, riktigt stora sarvexemplaren är sällsynta. Så det var en tvättäkta raritet som Gustav Berg fick att nappa under en riktad satsning i Svartån den 15 maj.

− Jag fiskade ett ställe i Svartån på kvällen. Efter att ha bommat ett par napp kunde jag, vid tiotiden på kvällen, kroka kvällens första fisk. Ganska snabbt förstod jag att det var en bättre fisk jag hade på och efter en stund kunde jag håva den. Kvällens första sarv var också en fin fisk, kunde jag konstatera.

När Gustav lade fisken på avkrokningsmatten insåg han att det här var något i hästväg. Och när han vägde den till hela 1 730 gram var han tvungen att gnugga sig i ögonen. Fler kontrollvägningar, med en kompis närvarande visade dock samma resultat. Fisken var 46 centimeter lång och 37 i omkrets. Två olika vågar visade samma vikt – och även labbresultatet visade att vågen var tillförlitlig. Svenskt rekord, som nu simmar åter i Svartån. Tolv år gick det, sedan höjdes rekordet med tolv gram.

Får man gissa att många metare nu drömmer om att hitta den är megasarven igen.

Sportfiskarna gratulerar den nyblivna rekordhållaren och ser fram emot fler fina storfiskar."

Bild på fångsten finns på våran topplista.

//RM

2012-06-11

Viktig information till er som följer oss.

Samtliga nyheter och rapporter kommer nu att framöver läggas in i våran blogg.

Så för att komma vidare till bloggen är det bara till att klicka på ovan länk i listen.

//RM

2012-01-24

Isen är på väg.

Äntligen kommer kylan och med detta kommer också den efterlängtade isen. Is fryser sig snabbt tjock när den väl lagt sig, -10 blir ca 2cm/dygn.

Tittar man på 10 dagars prognosen visar den en sjuknande trend med riktiga köld toppar på nätterna under 10:an.

Så med rådande temperaturer kommer nog isen att vara gåbar i många mindre sjöar i slutet på veckan.

//RM

2012-01-09

Blogg för fritidsfiskarna.

Ytterligare en års uppdatering på hemsidan efter en förfrågan från en medlem. Nu drar vi igång en blogg på hemsidan som möjliggör att alla medlemmar nu kan gå in och skriva fritt på bloggen vad de vill. Fiske rapporter, eller tipps om platser som man kan rekommendera, eller twittra med mobilen på hemsidan direkt från den plats där man befinner sig.

Hitta till bloggen via knappen i listen ovan.

//RM

2012-01-03

Tillbakablick på 2011.

Det gångna året har hittills varit det bästa fiskeåret för ff.

Då det under året tagits totalt 8 regg fiskar av arterna brax, gös, lake, sutare och ål.

Detta facit har i stort sett dominerats av en person som idiget nött och gett sitt yttersta i sitt riktade fiske, med ett imponerande resultat på 7 regg fiskar under 2011 är det bara att lyfta på hatten för Gustav Berg.

Personligen tror jag att Gustav är mest stolt över sin sista regga på lake som han under slutet på årets sista månad lyckades lura upp, och vägdes upp till en imponerande vikt på 5,07kg.

För min del så tog jag min drömfisk redan under juni månad då jag pressade upp mitt pb på gös till 8,32kg, och på den metod som ligger mig varmast om hjärtat ”vertikal fiske”.

Nästa höjdpunkt var också när jag uppgraderade till min nya båt som jag verkligen är nöjd med och kommer att vara en viktig del i mitt fortsatta fiske.

//RM

2011-12-31

Årets sista pass.

När jag köpte min båt i Augusti fanns det inte i min vildaste tanke att jag skulle kunna använda den året ut.

Årets sista dag var kylig och frostig då tempen under natten nått ner till -7°c , men vindmässigt skulle det vara alldeles kanon med 1m/s.

Så några minusgrader skulle inte vara några problem.

Det blev ett par timmars vj fiske med blekt resultat, 4 tappade och 3 i båten med en topp på 2,8kg. Med en vattentemp på 2°c hade det under natten hunnit bli en fin is hinna på ca 2mm i sjöns centrala delar vilket visar att sjöarna nu är mogna att frysa bara det blir lite ihållande minus grader.

Hoppas på stabil kyla nu för att kunna damma av pulkan och ismete spöna.

//RM

2011-12-27

Lakfiske.

Sedan i augusti hade jag och min fiskekompis bestämt oss för att vi fiska lite efter lidans lakar i december. Jag har börjat få laken som favorit fisk så det kändes verkligen spännande att testa ett nytt vatten.

Vi skulle kört två vändor, men då jag blev sjuk i början av dec valde vi bara att köra en vända. Den 15 åkte vi och mötte när vi kom fram några fler lakefiskare. Det hade inte riktigt börjat kommit igång än, men vi var taggade. Första kvällen spenderade vi på ett av dom populäraste ställena i lidan.

Metoden vi körde var pimpel med lite olika beten. Inget hände dom första timmarna men 22.20 får jag ett hugg på min löja. Fisken kommer upp ganska snabbt och ser direkt att det är en bättre fisk. Efter en nervös drillning kunde vi håva fisken och jag kände att jag hade min första regga på lake med rejäl marginal. Den vägs till 5070 med en längd på 78 och en omkrets på 47.5. Vilken start. Dagen efter tar min kompis en på 3325 och vi hade fått en riktigt bra start. Men sen hände nått och resten av dagarna får vi ingen mer lake.

Vi fiskade 6 kvällar och i snitt 8h på kväll. Så nått mängdfiske hade vi inte, men jag var så grymt nöjd ändå. Nu blir det till att jaga en fin lake på Sommen i jan. Hade varit skoj att ta en fin på "hemmaplan".God fortsättning på det nya året så hoppas jag vi får ett bra fiskeår.

//GB

2011-12-23

Vertikalt innan jul.

Körde ett par timmars vertikalpass i ganska taskigt väder. 

Det såg lovande ut när jag begav mig ut på förmiddagen till en av de närmare sjöarna, med lugna vindförhållanden. Men efter någon timma så vände vinden till sydväst och dyningarna började tillta. Så det blev till söka sig närmare land för att lägga sig på lä sidan och leta fisk. 

Jag släppte på några som var svårflörtade innan jag hittade rätt jigg för dagen som direkt gav fisk i första försöket. Men storlekar var det inte tal om denna dag, troligen så det hade antagligen att göra med det området som jag fick förhålla mig till. Avslutade fisket med 2 tappade och 3st i båten på runt 1,5kg.

Förhoppningar finns om att hinna med ett pass till innan årsskiftet om vindarna tillåter detta.

God Jul.

//RM

Äntligen har man börjat nyttja internets fördelar och skapat 160 sidor av gratis fiskeläsning. Premiär för den första digitala utgåvan av Fiske-Feber och Flugfiske-feber! 

Man har inte snålat på krutet och som utlovat innehåller utgåvan mängder av stora bilder, fiskevideos och spännande läsning. Det blir även gott om detaljerade tackeltips, flugbindning och äventyr på andra sidan jorden.

En stark fördel som man aldrig kan uppleva i en vanlig tidningsutgåva, är möjligheten till att kunna kombinera reportage med tillhörande fiskevideo. 

Allt material är gratis och Fiske-Feber E-Zine fungerar dessutom direkt i smartphones och på surfplattor.

//RM

2011-11-16

Segt fiske.

Har inte blivit jätte mycket fiske senaste tiden. Men var nere och körde ett par dagar i Hossmo efter abborre. Jag och polaren fick bra med fisk och hade ett antal över kilot tillsammans. Mina största var på 1500g och 1460. Kompisen tog en på 1680g om jag minns rätt. Två trevliga dagar. Det enda tråkiga var att våran mört dog. Lite tråkigt, men det var bara att gilla läget. 

I veckan körde jag ett pass på en gös-sjö. Började med att dra några gäddor. Fick en som hade ett rejält bitmärke. Men mot slutet fick jag några hugg som jag är säker på var gös. Brände en skaplig vid båten och tog en på 5060g(83cm). Skaffade ett 50-tal gösmörtar idag så det blir förmodligen ett par pass i helgen, om det inte blir en vända till Kalmar.

//GB

2011-11-06

Ett kort pass.

Körde ett kortare 2 timmars vj pass under efterförmiddagen tillsammans med Olle. 

Olle hade en nyfiken gös som inspekterade jiggen grundligt och länge för att sedan visa sig inte vara intresserad och simma vidare. Vi släppte på några större ekon som låg och tryckte utmed botten men dessa var helt ointresserade av jiggarna. Blev endast 1 landad pelagisk 2:a och en bommad gös förmin del.

//RM

2011-10-23

Kallt och blåsigt.

Körde ett par timmars vj fiske under förmiddagen och från början såg det lovande ut med en lättare bris från syd. 

Rampade i på ett nytt ställe som fräschats upp med en betong ramp, vilket gjorde det hela smärtfritt.

Enligt sjökortet skulle det finnas en djuphåla som skulle vara belägen nära iläggningsplatsen, som jag var tvungen att undersöka. Helt rätt så hittade jag djuphålan som var 12m djup på ett slät område som höll ett snitt på bara 3,5m djup. Där fanns det gott om smågösar som låg och lurade i kanterana, men de var inte särskilt intresserade och det var igentligen inte jag heller.

Men jag sökte i alla fall av djupet och lyckades driva in över ett finare eko på ca 4,5m över 12 meters djup. Sänkte försiktigt ner min Fin-S jigg och stannade ca halvmetern över fisken, inväntade stigningen som kom ganska omgående, sekunden senare sa det smack i spöet och det kändes direkt att en fin fisk var krokad. Efter en odramatisk drillning var en fin gös på 3,8kg landad. 

Letade vidare i området och landade endast några smågösar. Så det blev till att bege vidare mot sjöns stora öppna yta där de stora djupen finns med många fina kanter. Men väl framme hade det böja blåsa upp riktigt ordentligt och det var tvärt omöjligt att få båten till att driva i ett långsammare tempo. Så jag beslutade mig för att åka tillbaka till den plats som jag började fisket på, men fisket blev inte bättre, med endast några riktigt små gösar som var huggvilliga. Så jag gav upp för dagen men ändå nöjd med den pelagiska 3,8:an. 

//RM

2011-10-19

Gösfiske i en Småländsk sjö

Denna helg skulle ägnas åt gösfiske. Fredagen tog jag 3 gösar, nån 3,5-4 i topp. Fick även en del gädda.

Lördagen togs bara ett antal gäddor.

Söndagen var det lite kraftigare vindar och det kändes betydligare hetare än föregående dagar. Började dagen med ett par gäddor, sedan en mindre gös. Valde att ligga och nöta på samma fläck alla 3 dagar och hade tron att det förr eller senare skulle passera en större fisk. Kl. 18.30 på Söndag kvällen får ja ett napp på mitt bottenmete. Baitrunnern tickar sakta ut och jag sätter in ett mothugg. Tror först att det är en gädda, men när den kommer närmre börjar jag hoppas på gös. Det visar sig vara en hygglig gös på 88 cm och 6,5 kilo. Nu är det bara att fortsätta jag nöta. Ska bara ha en större gös i höst.

//GB

2011-10-09

Hösten är här.

Körde 5 timmar för att testa det nya lodet och fick göra en provisorisk givarhållare då jag inte fått den jag beställt än.

Det var riktigt skoj, denna metoden är beroendeframkallande dock väldigt beroende av vädret.

Började men en del inställnings meckande innan jag gav mig på att testa, och sänkte känsligheten ganska rejält då jag i början till och med kunde se min knut på tafsen ovanför jiggen.

Bommade 3 fina ekon i början då jag inte riktigt visste hur jag skulle bete mig eller agera på det jag såg på lodet.

I början vart jag för ivrig med för tidiga mothugg och för stora rörelser på jiggen, men efter någon timmes träning började jag fatta galloppen.

Sedan fick jag ge mig då vinden började att piska på och höstrusket tog överhanden.

Landade till slut 3 fina pelagiska gösar med viker på 3,1 – 3,0 och 2,4kg, det blev även några minigösar utmed botten.

Det som jag fastnade för med denna metod är, spänningen som stiger då man ser om fisken intresserar sig för jiggen och det efterföljande stenhårda hugg som man får just på den pelagiska gösen.

Nu blir det till att nöta vidare nästa vecka och förhopningsvis med min riktiga givarhållare, i jakten på en fin höstgös.

//RM

2011-10-06

Höst ålen.

Har lagt två höstpass på ålen.

Har fått 3 ålar på 1395, 1400 och 1430. Förvånad över aktiviteten på dessa två pass, riktigt skoj och alla är tagna på mask mellan 21:00-24:00.

Nu ska jag nöta på gösen nästa vecka, ska försöka ta en fin höstgös.

//GB

2011-10-03

Svårfiskad helg.

Det blev en svårfiskad hel i ett fantastiskt sensommarväder. Det var många båtar som testade lyckan i Ralången denna helg, och som mest kunde man räkna upptill ett 10-tal båtar. Men fisket verkar ha gått trögt för många av dessa båtar. Robban lyckades endast plocka 2 små gösar och en gädda på 4+, han hade en del kontakt med några men det blev inte mer än så.

Själv så tog jag och min båtkompis Viktor några smågösar och någon gädda, men för övrigt var det alldeles för dålig aktivitet.

Annars kom det upp två fina fiskar av några andra killar som också körde hela helgen. De ska tydligen ha tagit upp en 7+ under helgen på bm och en 5+ också på bm.

Robban hade det svårt i denna långgrunda sjö utan djuphålor som de sjöar han är van vid i sina hemvatten.

Bara till att nöta vidare.

//GB

2011-09-30

Ralången träff denna helgen.

Stora delar av Fritidsfiskarna och Screamers kömmer att träffas denna lördag för att utmana Ralången. 4-5 båtar möts upp redan under fredagskvällen för att lite gemenskap och förberedelser för lödagens uppgift. Fin rapport tidigare i veckan på en riktigt fin best som tagits upp i ralången, tyvärr dock så simmer inte just denna bit vidare men det reder ingen tvekan om att det finns fler.

Bra väder väntas och en trevlig kväll med grillning och tältning.

//GB

2011-09-17

Stöddig sutare i helgen.

"I helgen var jag nere i Hossmoån för att fiska lite höstbrax. Vid 8 på morgonen efter första natten drar det iväg på mitt högerspö som fiskades tätt intill en vass. Känner direkt att det är en sutare, håvningen gick bra och på mattan förstod jag att det var en pb-höjning, 62 cm lång och 44 cm i omkrets hade den en vikt på 3780 gram, den tog på en pineapple pop-up majs.

Resterande nätter hade jag det trögt på braxen, men fick en skaplig på 5050g."

//GB

2011-09-11

Vertikal fisket håller i sig.

Körde ett söndagspass i sydliga vindar upp emot 6m/s, mellan 11:30-16:00. Svårfiskat med lite för mycket vind för att kunna hålla båten fick jag leta efter nya platser i lä, hittade en hott spott på 7meter bakom en ö som levererade bra med fisk. Landade till slut 15 gösar och bommade många hugg, 5st över 2,5kg med en topp på 3,3kg.

//RM

2011-09-01

En väl uttagen semesterdag.

Tog ut en semester dag från jobbet för att fiska då dagarna på sjön nu blir kortare och mörkare.

Åkte tillbaka till samma sjö som senast för att ge den ytterligare en chans, samt reka av lite nya platser för vj fiske.

Hade ett hyfsat fiske med bra antal, dock inga gösar som höll måttet.  Jag hade alla mina vapen med mig denna dag för att göra lite av varje (trolling, vertikal och drop shot).

Under sportfiskemässan som var på Elmia tidigare i år, så köpte jag på mig ett riktigt drop shot spö från SPRO, som endast gjort några enstaka kast.

Efter att ha förverkat halva dagen bestämde jag mig för att ge drop shot metoden en chans, och det gav verkligen mersmak. Hade en timmes riktigt underhållande fiske där det högg på ungefär var 4:e kast, och huggen påminner mycket om vertikalfisket när det går en strömlik vibration genom hela spöet i hugg ögonblicket. Det enda som jag upplevde motigt var att krokningen var svår då jag tappade massor med fisk i drillningen, men det är en nog en träningssak som kommer att ge sig så småningom. Kommande helgfiske kommer att fokuseras på drop shot metoden.

 

Upp på en sandbank för en lunchpaus med korvgrillning.                 Oväntat besök på grillplatsen. 

//RM

2011-08-27

Ny sjö testad.

Fick ett tipps av en fiskekompis att jag skulle prova en sjö, som för mig varit helt obeprövad men ändå hänger ihop med det gösbälte som går genom småland.

Själv så hade han trollat och haft en riktig kanondag med 15+ landade gösar största på 3,5kg, och han hade åkt över ett par riktigt fina branter som höll mycket fisk.

Det blev till att sätta sig i bilen och ge sig av mot denna nya destination för att fiska av de kanter och även lära känna denna nya sjö. Efter en lite knepig men ändå problemfri rampning var man i med båten och på väg ut mot den del av sjön som skulle vara djupast. Största djupet jag kunde se på mitt lod var ca 15m och gick längsmed sjöns mitt. Efter en del letande hittade jag ett område mellan 7-6m som höll en del större ekon.

Men fisket skulle visa sig vara riktigt trögt denna dag och kanske att vädret påverkade för mycket, då det gick från ostlig vind, till vindstilla och sedan sol för att återigen växla över till västliga vindar.

Det var egentligen den sista halvtimma som det kom igång på en riktigt fin djupbrant som visade stora ekon. 5 stenhårda hugg hade jag i det området innan det tyvärr var dags att ge sig av, bl.a. ett stort tungt hug som slutade i att min 0,40mm flourcarbon tafs gick av, och en större fisk som jag tappade i drillningen som jag aldrig fick chansen att se, då den höll sig nära botten och bara stångades. Så detta verkar helt klart intressant och det verkar finnas potential för grov fisk.

Näst kommande pass blir till samma sjö, och denna gången ska jag förhoppningsvis lyckas med vertikal fisket.

//RM

2011-08-17

En gammal favorit har väckt intresse.

Då blev det till att ge sig ut på sjön med ett vj spö och lite anteckningar på hur jag skulle ställa in lodet. Sjövalet var inte så lätt då det var lite blåsigt och åskoväder kunde höras i horisonten. Jag hade planer på att jag skulle ge mig ut på en lite mindre och helt obeprövad sjö som jag länge velat testa, men efter lite letande så kunde jag inte hitta någon riktig båtiläggningsramp, så detta måste undersökas närmare framöver.

Så jag beslutade mig för att ge mig ut på en sjö som jag lagt ganska så mycket tid på förra året, men som jag inte besökt i år. Fipplade lite med de nya inställningarna och började att åka runt och leta efter ekon. Åkte mot ett område som föregående år levererat en del gös och började direkt att få några fina bågar utmed botten på ca 7m djup.

Första släpp och redan vid första ekot så small det till i spöet, och fisket var igång. Så fort lodet visade fisk så kom hugget bara någon sekund efteråt. Efter knappt 3 timmars fiske så var det till att bege sig hem för att undkomma ett ruskigt oväder som var på väg in. Så denna gamla favorit sjö har väckt intresse igen och kommer att besökas nästkommande pass.

Fisket slutade med 11st gösar i båten, 6 tappade på vägen upp och ett 20-tal hugg. Största för dagen vägde 3,6kg och endast 2st var under 1,5kg.

//RM

2011-08-15

Ekolods problem sinkar fisket.

Efter att ha dragits med ekolodsproblem och skabbiga inställningar som gjort att ekon inte varit tydliga, eller rent av ekon som inte borde visas. När jag bytte båt så installerades mitt ekolod med original givaren som jag hade i kartongen, vilket inte funkade med de tidigare inställningarna. Så var jag tvungen att surfa runt på fiskesnacks forum för att hitta tipps och ev. en lösning som får duga. Jag hittade en tråd där det visade sig att det inte bara var jag hade dessa problem med just HDS loden, det fanns ett antal personer där som haft samma problem som jag och en hel del tipps på vilket som skulle kunna vara den bästa inställningen för just vertikal fisket.

Jag skickade i alla fall ett pm till en av killarna som hade haft samma frågeställningar som jag haft, och knappa halvdagen senare så fick jag ett mail av honom med lite förslag och tipps på inställningar.

Så det får bli prioritet för nästkommande runda.

//RM

2011-08-02

Premiär v.j. passet med 445:an.

Efter ett par timmars vertikalfiske för att testa båten åkte jag hem med mersmak.

Vertikalstolen i aktern var perfekt för min längd att sitta i och v.j. fiska från.

Båten är väldigt stabil och elmotorn sitter inom bra avstånd att styras med vänster alternativt höger hand.

Dagens fiske var bra efter ca 5 timmar.

Farsan landade 7gö sar och jag 11st, inga stora denna dag då största vägde ca 2kg.

//RM

2011-08-01

Ny Båt!

Äntligen efter många jämförelser av olika sportfiskebåtar så bestämde jag mig för att slå till och köpa mig den båt som jag kände passade mig bäst och kan leverera på ett smidigt, rymligt och behagligt sätt.

Valet landade på en fullutrustad Linder Sportsman 445 Catch.

En renodlad sportfiskebåt med en fiskeplattform i för, och bra utrymme i aktern att stå och fiska i.

Lämpad för jerkbait, trolling och vertikalfiske, utrustad med två hopfällbara fiskestolar.

Motorvalet blev en Tohatsu 30 hk, fjärrstyrd elmotor Minn Kota Powerdrive V2 ”55 i fören, och en Minn Kota Traxxis 45 i aktern, plus många små detaljprylar för fisket.

//RM

2011-07-29

Mitt livs fisk:)

För några årsen, tog jag min första reg-fisk. Det var en mört, som jag tog i svartån. Efter det har jag alltid drömt om att fånga en reg-ål. Det har varit en dröm, men det har kännts så långt borta. Har nött i tranås hamn, olika ställen i svartån och ett antal ställen i sjön Sommen. Jag har fått en del ål, men alla har varit små skosnören, som inte varit lönt att väga. Så fick jag lite tips om en småländsk sjö och kände att det var dags att söka lite nya jaktmarker. Dom 3 första passen fick jag bara ett snöre, men sjön kändes helrätt. 4 passet fiskade jag med Tobias "Lex" Roskvist.

Vi la ut spöna runt 9, runt 22.30 skulle jag kolla mina beten, då hade min hangers släppt, så jag misstänkte att det hade varit nått på, så jag satte in ett mothugg, och möttes av en bra tyngd. Fighten var bra på mitt 3,5 punds spö, men jag trodde aldrig att han var så stor som den var. Vi vägde den till 1900 och det var längesen jag kände mig så glad över en fångst. Nu blir det att nöta vidare, en 2:a hade varit grymt:) Har ett annat spännande ställe som ska testas framöver, det blir spännande.

Storfisken finns också att se på topplistan.

//GB

2011-07-08

Första vj nollan för året.

Jag och arbetskollegan Michael Andersson körde ett eftermiddags vertikal pass.

Ett par hugg och en bommad gös vid båtkanten blev det för mig.

Men Michael hade bättre flyt och landade 3st, där 2 av dessa var a finare storlek.

Michael med en fin dubblé 3,15 & 3,11kg.

 

//RM

2011-07-02

Svårfiskat med högt vattenstånd.

Det känns som att gösen blir väldigt trög i detta ojämna väder med regn och rusk. Senaste vj passet tillsammans med farsan slutade med totalt 11 smågösar där de två största landade på endast 1,5kg.

Farsan stod för dagens tyngasta fångst denna gång, en lerfylld damsko :).

//RM

2011-07-01

Juni , vilken kanon månad.

Man kan säga att Juni månad utan tvekan varit den bästa månaden hittills i år, med 3st reg gösar och en snittvikt på 7,526kg.

//RM

2011-06-18

Nytt PB på vertikal fiske.

Ytterligare ett mycket lyckat vertikal pass, med ett nytt PB på gös.

Jag och en arbetskollega Michael Andersson körde ett vertikal pass som blev det bästa hittills.

Totalt landade Michael 9 gösar och jag landade 16st, ett 10 tal gösar tappades på vägen upp och ett 20 tal hugg.

Men dagens höjdare blev mitt nya PB på gös, då jag lyckades överlista en riktigt fin gös på hela 8,320kg som fick ge sig efter ganska så tuff fajt. En härlig uppdatering i topplistan.

Nytt pb vj och gös.

//RM

2011-06-10

En uppgradering av utrustning väntas.

Nya trollingspön av märket Ugly Stick och räknevärksrullar från Daiwa väntas, även Daiwas vertikal rulle med twitching bar väntas.

Trolling uppsättningen är förhoppningsvis redo för action i början på nästa vecka.

 

//RM

2011-06-06

Två ganska magra trollingpass i två av våra större gös sjöar i närområdet.

Började med ett 6 timmars pass på torsdagen och landade 4 gösar där största vägde 1kg, vilket var till en stor besvikelse.  

Lördagen la jag o farsan på ett säkrare kort där utfallet även här var magert, 5 gösar 1 gädda och en mindre rolig solbränna, största gösen vägde 2,5kg och togs på trolling av frsan.

//RM

2011-05-29

Premiär tripp med mersmak.

Efter att haft ett späckat schema o inte hunnit ens blötlägga båten, var det nu dags för premiärtrippen.

Efter att ha granskat väderprognosen var vi tvungna att göra ett taktiskt drag och välja en sjö som kan stå emot blåsigare väder.

Så farsan och jag var i med båten och vertikalspöna i högsta hugg runt 07:30.

Jag behövde inte mer än göra det första släppet så var dagens första gös landad, och sedan var ett mindre gös race ett faktum, de första timmarna lyckades vi landa en hel del gösar och tappa ett större antal. En viktspridning på runt 0,8-1,5kg låg gösarna på, och en vj fiskad gädda på runt 5kg.

Runt 11 tiden drog blåsten på mer och mer och gjorde det alldeles för svårt för att kunna hantera båten med el motorn, så vi gav oss på ett trolling pass där farsan lyckades ta de 2 största gösarna för dagen på 2,5kg och 2,0kg.  

Efter trolling rundan gjorde vi ytterligare ett försök att vertikalfiska och hade flertalet hugg, där vi landade ytterligare några gösar, men den påtagliga vinden gjorde att vi fick ge upp och avsluta för dagen.

Så man skulle kunna säga ett det var en bra start på vertikalfisket, dock var det större exemplaren någon annanstans denna dag.

Totalt så blev det 18 gösar, 3 gäddor och 8 abborrar, samt ca 15-20 missade hugg per man.

//RM

2011-04-28

Nu börjar de tre ädla fiskepassen.

Som vanligt drar vårsäsongen igång med 3 pass ädelfiske, med start den 1:a maj i Mexarp gölen, 14:e maj i sjön Kassen och den 15:e maj i Kalvsjön.

//RM

Växlande väderförhållanden och hårda vindar, gjorde att premiärfisket blev sämre än väntat.

Resultatet blev endast 1 tagen båge som höll knappt godkänd storlek.

2011-04-19

Full rulle med fisket.

Nu har startskottet gått för fisket, det kan man inte minst se på Småländskan som nu överöses med rapporter. Senaste rapporten visar att Screamers ligger på en andra plats efter Team Burbot, och Mona Widén (Screamer) ligger på första plats i den individuella tävlingen.

//RM

2011-04-09

Abborrefiske i Hossmoån

Jag,Gustav och John hade bestämt oss för att försöka lura upp någon av Hossmoåns stora abborrar. Vi anlände i torsdags med förhoppningar om storabbore, men fisket började segt med några abborrar runt 8-9 hg första kvällen. Men fisket kom igång på allvar morgonen därpå och John fick en fin abborre på 1390g. Men fisket dog ut runt klockan 9, men envis som man är fiskade man vidare. Fisket hade gått värdelöst för mig och när jag satt och misströstade som mest kom hugget jag hade väntat på. Efter en kort men intensiv fight fick en fin abborre syna håven. Abborren var nytt pb och pressade vågen till 1580g, och 20 gram från storfiskregistreringen var ett faktum.

Abborre 1,580kg.

Ytterliggare några granna abborrar synade håven och vi fick sammanlagt 4 abborrar över kilot. Men fisket var i helhet ganska trögt, och tyvärr tog betesfisken slut så vår fisketripp blev förkortad med en dag.

//JG

2011-03-26

Screamers för hela slanten.

Denna helg blir det säsongens absolut sista ismete pass.

John och Gustav kommer att komma ner från Tranås för att avsluta vinterfisket.

Men även Tobias Rosqvist och Robin Klingborg som är medlemmar i Screamers kommer att komma upp från Malmö för att testa fiskelyckan.

Förhoppningsvis så har inte isen tagit för mycket stryk under veckan att vi ska kunna ge oss ut på den utan bekymmer.

//RM

"Mycket aktivitet med dålig utdelning blev säsongens sista pass.

Flertalet utspridda fäll under dagens första hälft, resulterade i 4 gösar och 2 gäddor.

Gustav och jag blev de enda som slapp bära namnet efter dagens pass, de övriga hade några resultatlösa fäll.

Härligt vårväder med sol och värme, samt tröga gösar som inte ville hugga och skönsång från den smältande isen fick bli en kort sammanfattning på det sista passet."

2011-03-24

Uppdatering hemsida.

Nu så har vi uppdaterat hemsidan med en gästbok där du kan gå in lämna dina kommentarer.

//Admin

2011-03-18

”När jag vet att dom finns där, så kan jag envist bita mig fast i timtal”

Så skulle man kunna beskriva Gustavs envishet i jakten på vintergösarna.

Efter att tidigare ha varit på besök i värnamo ett 4-tal gånger, så kunde Gustav denna dag äntligen sätta sig i bilen mot Tranås och känna sig riktigt nöjd.

Dagen började med att väglaget ner till Värnamo var väldigt dåligt då det kommit ca 15cm nysnö under natten, vilket ledde till ca 1 timmas försening enligt plan.

Men väl framme så kunde vi på sedvanligt sätt rigga våra spön och invänta dagens första huggperiod.

Vi hann precis rigga våra sista spön när årets mest intensiva huggperiod hittills, drog igång.

I ca 40 minuter avlöste det en fället det andra, och även flertalet dubbelfäll kunde beskådas.

När huggperioden var över så var det bara till att lyfta på hatten, och gratulera Gustav för sina 2 Pb´n på ismetad gös.

Först tog han en välkonditionerad gös på 4,34kg, för att sedan inte mindre än 10 minuter senare ta ytterligare en grann gös på 5,02kg.

Nu kunde Gustav äntligen åka hem med en erfarenhet rikare, och känslan av hur en intensiv huggperiod på isen kan vara. Så ett lyft för Gustav i småländskan är att vänta inför nästa rapport.

För övrigt vart fisket mycket trögt efter det intensiva morgon racet.

5kg´s C & R gös.

Gustavs gösar finns att se i topplistan.

//RM

2011-03-05

Återbesök men nya tag.

Gustav Berg kommer ner från Tranås för att göra ett nytt försök. 

Vi kommer att sätta siktet mot sjön som levererade bra föregående helg.

"Dagens fiske levde inte upp till förväntningarna.

Det blev en blöt o kall tillställning där snöfall avlöstes av regn.

Fisket var trögt och gösen var inte på hugget denna dag.

6 fällningar med bommad fisk, och 2 mindre gösar (Gustav) fick syna isens ovansida.

Själv nollade jag och fick åka hem med namnet."

//RM

2011-02-26

Gösfisket börjar komma igång nu.

Helgens senaste pass var ett bra pass med mycket aktivitet.

Efter ett fiskpass på en av mina favoritismetarsjöar, så kunde jag sammanställa dagens pass som en av de bättre på länge nu.

Totalt 6 gösar landade med hyfsad medelvikt, 3,21 - 2,4 – 2,5 – 2,7 – 1,8 – 1,9kg, och en gädda på ca 3kg.

Där till ska det tilläggas att jag hade ytterligare 7 fällningar med 2 som spottat och 5 som jag tappade på vägen upp. 

Ett litet uppsving verkar vara på g.

//RM

2011-02-08

Ismetarträff planeras

Den 12:e är tänkt att Gustav B, Jens G. och hans bror John Gliminger ska komma ner från Tranås för att testa det småländska ismetet efter gös.

Vart vi kommer att förlägga våran lördag kommer vi att besluta under fredagen, då det finns gott om fina gösvatten i trakten, och det finns även möjlighet för att få någon fin bonus gädda.

Förhoppningsvis så kan vi plocka lite fler poäng till Småländskan och hålla våra fina placeringar även under februari.

Liten fiskerapport av Jen Gliminger med en sammanställning på träffen.

 

//RM

2011-02-02

Fritidsfiskarna tar täten i Småländska Specimen 2011.

Efter första månadens rapport så tar lag SK Screamers ledningen i lagtävlingen, och i den individuella tävlingen intar fritidsfiskarna de tre första placeringarna enligt följande.

1.   Jens Gliminger    52p

2.   Roberto Montero  39p

3.   Gustav Berg         31p

Men som sagt så har det tävlingen precis börjat och mycket kommer att hända framöver på listorna, men ändå roligt att fritidsfiskarna visar framfötterna redan från början.

Ställning och rapporter finns att följa på Småländska Specimentävlingens hemsida. http://www.specimen.se/

//RM

2011-01-25

Småländska Specimen 2011.

I år så kommer 3 av medlemmarna att vara med i Småländska Specimen Tävlingen, Gustav Berg, Jens Gliminger och Roberto M. kommer att ingå i laget SK Screamers.

Ställning och rapporter finns att följa på Småländska Specimentävlingens hemsida. http://www.specimen.se/

//RM

2011-01-12

Ismetet börjar ta sig nu.

Efter ett par sega rundors ismete så har det börja vända.

Det började med att jag fick stora problem att ta mig fram med min hemmabyggda pulka. Dels så var det det höga snötäcket som lagt sig på isen och det vatten som fläckvis låg mellan snön och isen.

Detta gjorde att när skidorna blev blöta så klumpade sig is och snö under pulkan och då blev det som att dra en plog på sjön, sedan har också pulkans vikt bidragit till sämre glidegenskaper. Sedan var pulkan för smal, vilket gjorde att tyngdpunkten blev för hög när den var lastad och var flertalet gånger nära att välta i fotspåren.

Så jag valde att köpa en "Utility Sled" från Bios. Det är en lätt och bred pulka som inte välter i första taget. Denna har sedan pimpats upp med ytterligare en låda med dit monterade spöhållare och några andra lite mindre hållare till vippor, tång och isskopan.

I mitten av denna låda valde jag att ha min kylbox med betesfiskarna, för att på så sätt ha det som väger mest långt bak i pulkan.

Jag valde att gå ifrån mina plastklämmor som jag haft för att dels få upp mitt spö lite över isen och även fästa vippan i.

Till en spöhållare som är tillverkad av bockad tråd och som har en hållare till vippan, så nu ligger spöet helt fritt och bara vilar på denna lilla ställning vilket gör hela hanteringen mycket smidigare.

Så den senaste fiske rundan resulterade i 2 gösar över isen på 2,5 respektive 4kg, och fyra fällningar med bommad fisk.

//Rm

2010-12-30

En kort summering av det gångna året.

Det råder ingen tvekan om att Gustav Berg varit den flitigaste under året 2010, med 4 st regg fiskar.

Men årets upplevelse står Mats Lindgren för med sitt praktfulla pers på torsk på 23,45kg på svenskt vatten, vilket visade sig bli årets största svenskfångade torsk 2010. 

//RM

2010-12-19

Tidig vinter i år bäddar för utökat vinterfiske.

Efter ett par månaders stiltje med fisket, trappar vi nu upp igen med en riktig vinter med sträng vinterkyla samt bra isar. Gustav har redan dragit igång sitt lakfiske och rapporterat ett bra utfall. 

//RM

2010-09-11

Nu ska det testas nya gölar. Denna lördag skall det fiskas ädelfisk i Klavreström. Det var tänkt att även Gustav och Jens skulle komma ner till Klavreström, med tyvärr kommer de inte att kunna ansluta då Gustav skulle jaga andra storfiskar denna helg. Siktet är inställt på att vi ska fiska i Hjälmegöl som är ett av de många vatten som Klavrestöm har till sitt förfogande. Hjälmegöl skall hålla regnbågar upp till 6kg, detta skulle i så fall innebära ett rejält lyft i pb listan.

Regnbågsfiske i Hjälmegöl.

 

 //RM

2010-08-29

Trögt fiske, högt vattenstånd och dåligt väder har gjort att det aktiva fisket låtigt sig vänta. Men denna söndag planeras ett gemensamt fiskapass tillsammans med Gustav och Jens. Gustav kommer ner med sin båt och vi kommer att förlägga en heldag på Rymmen. Vi planerar att varva trollingfiske och vertikalfiske beroende på hur huggperioderna visar sig under dagen. Förhoppningsvis kanske det kan bli en lyckad dag då det vädermässigt ser ut att bli en ypperlig vertikalfiskedag.

//RM

2010-08-10

Då var det dags för en liten fisketur på Ralången igen. Har lagt ca. 10-15 pass i denna sjö iår. Efter ca. 20 minuters fiske får jag ett hugg på min rapala wobbler. Efter en stunds drillande kan jag håva en fin gös. Efter vägning visar det sig att det är en liten putsning på det gamla pb:et med 10g. Denna väger 5020g. Nu ska det jagas större fisk.

//GB

2010-08-09

Nu var semestern över och det har fiskats en hel del på olika håll och kanter, dock har det varit dåligt med nyheter att rapportera även detta år. Insjöfiskarna har varit extremt tröga vissa dagar, och andra dagar har det varit gös race. Beror säkerligen på sommarvädret som under 2 veckors tid visade vattentemperaturer på upp till 26°c, för att sedan slå om och lägga sig under 20°c. Förhoppningsvis så kommer det att släppa när hösten drar igång och vertikalfisket blir bättre.

//RM

2010-07-29

Körde ett natt trolling pass på furen tillsammans med farsan, och lite vertikal fiske på förmiddagen. Bra med fisk under hela passet med en topp för farsan på 4,6kg som var ett nytt dokumenterat pers, och några placeringar upp på topplistan. 

//RM

2010-06-06

Reg på Sutare

Redan i början av året hade jag bestämt mig för att satsa lite extra på sutarna. Jag och mina fiskekompisar John och Jens Gliminger har fiskat ca. 5-6 pass i en relativt nära sjö. Under alla pass har vi sovit över och metoden har varit boltfiske ifrån land. Senaste passet den 5-6/6 fick jag ett rejält run strax efter 11 på kvällen. Efter en ganska odramatisk fajt kunde jag landa en rejäl sutare. Sutaren visade sig vara 59cm lång och ha en omkrets på 43cm och en vikt på 3,30kg. Helt underbart, nytt pb och min första storfiskregristrering på sutare. Större bild finns i topplistan.

//GB

2010-05-27

Dåligt med rapporter nu i väntan på att gösen ska vara färdiglekt. Gustav rapporterade 2 fina sutare i veckan till topplistan.

2010-05-15

Ny fiske rapport från fiskepremiären i Kalvsjön där Robban trotsade regnet.

Regnbågsfiske i Kalvsjön.

2010-05-09

Eftermiddagstur på Vättern.

Då Mattias ringde och frågade om jag skulle med ut och trolla på Vättern, tackade jag ja direkt. Vi fiskade med sex spön, 3 på djupriggarna och resten lite grundare. Efter en stunds trolling, släpper jag ut en liten wobbler som ska gå i ytan och nästan omgående hugger det på denna. Vi kan landa kvällens första fisk och det visar sig vara en fin öring med en längd på 62 cm och prick 2 kg. Vi fortsätter sedan trolla i det fina vädret och det blir inga mer hugg denna dag.

Tack Mattias för turen och guidningen till min första öring. 

//GB

2010-05-08

Ny fiske rapport från fiskepremiären i Kassasjön där Oliva och Roberto trotsade regn och rusk.

Regnbågsfiske i Kassasjön.

2010-05-06

Nya rapporter från Jens och Gustav som fiskar för fullt nu.

Karpfiske i Trollsjön.

Regnbågsfiske i abborregölen.

2010-04-28

En blåsig kall Lördag började väldigt segt inte en enda kontakt på de första 4 timmarna,

Plötsligt fick jag ett kraftigt hugg på en ytligt fiskad Nisse, Gösen gjorde ett par rejäla rusningar men gav sig snabbt vågen visade 5320 lovande start.....

//FJ

2010-04-15

Fiskerapport från vrakfisketuren med Falken som avslutades med en historisk bragd som kommer att stå sig i många år. Fångstrapporten på topp 5 talar för sig själv 23,45 - 16,80 - 12,80 - 12,60 - 11,90kg.

Ett utklipp från Ulfs hemsida.

"Mattias Lindgren och hans kamrater fiskade än en gång på Falken - dagen började lite lungt med ett 25 tal fiskar fram till middag varav en 10 kgs på några olika platser och ingen anade hur dagen skulle sluta....

Vid halv två tiden nappade det otroligt bra på ett tredje ställe och snart kom det upp 3 över måttet till med topp på 16,8 kg, sen hör och häpna slog mattias bror mats lindgren till med otrolig stor torsk i absolut sista drivan vägande 23,45 kg - 123 cm lång - en fantastisk fisk , en härlig dag och nytt års bästa på falken!!!"

Detaljerad rapport med många bilder finns att läsa via länken på nedan nyhetssläpp.

2010-04-14

Då var det bokat för årets traditionsenliga 12 timmars vrakfiske med Ulf Stahre på han beryktade båt Falken.

Vi blir ett samlat gäng på 9 personer (3 medlemmar) som skall försöka att fånga den grova torsken på 20+.

Hoppas någon i sällskapet lyckas dra upp någon fin torsk och ta en plats på någon av våra listor.

Enligt Ulf så var det 15år sedan vårfisket varit så bra som det är just nu med många grova torskar på över 15kg.

http://www.falkenfiske.se/nyheter1%20copy.html

Klara för resan är följande:

Mattias Lindgren, Roberto Montero Jr, Gustav Berg, med flera.

Bilder kommer att läggas ut efter fiske resan via denna länk.

2010-04-05

Fiskerapport från Gustav och Mattias på en vrakfisketur med Tuna Clipper.

2010-03-20

En fiskerapport från Jens och Gustavs metar tur med Vandia.

//JG

2010-02-20

En sammanfattande lakraport från Jens och Gustav, som haft en fantastisk laksäsong.

2010-02-16

Vi kan hälsa ytterligare en ny medlem varmt välkommen till fritidsfiskarna. Jens Gliminger som är 16år och bosatt i Tranås. Jens är väldigt fiske intresserad som tar alla chanser han får för att fiska. Jens har ett gediget intresse av met-fisket, men är inte omöjlig på att testa andra fiske metoder.  Se Jens medlemssida här.

2010-02-10

Isfiske rapport .

Gustavs fina lakfiske hålleri sig, han imponerar med att öka sitt pb till 3,22kg grattis Gustav.

Själv blir det till Rusken med några vänner den kommande fredagen för kanske årets sista lakpass.

Med sikte på ett nytt pb och ev. en högre listplacering.

//RM

2010-01-16

Isfiske rapport .

Lakfisket är hett just nu.

Det fina lakfisket håller i sig och är just nu inne i esse.

Lördagskvällen slog Gustav till med ett nytt PB för lake. I sjön sommen landade han en lake på 3,18kg och hamnade längst upp på listan.

Förhoppningsvis är inte sista ordet sagt på lakfronten, grattis Gustav.

//Rm

2010-01-15

Isfiske rapport från Rusken.

Det beryktade lakfisket på Rusken visade sitt rätta jag.

Kanon bra lakfiske denna sköna fredagskväll med fina förutsättningar på vädret med ca 1-2 minusgrader. Under

ca: 2,5 timmars intesivt fiskande landades det totalt på två man 10st lakar och 8st tappades vid hålet, och flertalet hugg nästan oavbrutet.

Största för kvällen landade på ca. 1,6kg. Ett plus för kvällens fiskare Michael Andersson som gjorde sitt första

lakfiskepass och stod för 8 av de landade lakarna, inte dåligt för en nybörjare :) . Bra fortsättning på året med ennu ett lyckat kvällsfiske. Foto finns att se under gästfiskare.

//Roberto Jr

2010-01-03

Isfiske rapport från Rusken.

Riktig vinter med sträng vinterkyla och tjock is har väckt intresset för isfiske.

Söndagskvällen denna dag bar det av till Rusken tillsammans med arbetskollegan Fredrik Åhman för mitt livs första lakefiske. Väl på plats ca 16:40 och -10° - 13° kallt så var det första hålet borrat över ett hett lakeområde som Fredrik haft många lyckade fiske pass. Efter ca 20minuter hade jag lyckats landa 2st lakar en hane på ca 1,5kg och en fin hona på 2,3kg. Efter dessa 2 fiskar var det helt stendött, så efter 2 timmars borrande och letande gav vi upp och begav oss. Bra start på året med ett nytt pb och en ny art till topplistan. Foto finns att se i topplistan.

//Roberto Jr

2009-11-14

Gös rapport från en lokal sjö.

Fredrik Johansson hade ett fantastiskt trollingfiske denna lördag med totalt 16 landade gösar. Många låg runt 2-3kg men även en på 6,6kg vilket var hans 3:e i år över 6kg. Foto finns att se i topplistan.

2009-11-01

Nyhetstorka och nedtrappning på fisket har nu inletts.

Ev. blir det några resa med båten och lite insjöfiske beroende på väder och isläge. Trollingfisket verkar göra ett sista ryck då det har rapporterats en hel del fina fångster den senaste vecka i de omkringliggande sjöarna. Ev kanske vertikalfisket vänder framåt slutet på November månaden, då vädrets makter styr och vindarna har varit ganska så hårda.

2009-10-19

Äntligen!!!

Under året har jag haft som mål att fånga en gös över 4 kg. Var ute i Lördags med några fiskepolare och metade i sjön Emsen. Vi fick inte tag på nått levande bete, så fick köra med deadbait. Fisket var trögt, men strax innan vi skulle ge upp drog det iväg på mitt ena spö. Efter en ganska odramatisk fight kunde vi håva en fin gös. Vågen stannade på 4050g och min första över 4 kg var fångad. Foto finns att se under teamrekord. 

//Gustav Berg

2009-09-26

Efter sisådär 2-3år sedan senast har vi nu bokat in några platser för att testa havsfisket med Fladen båtarna. Då det var ett tag sedan sist så hoppas vi nu att fiskebeståndet ökat och vi kan ta lite annan fisk än fjärsing. Förhoppningsvis så kommer vi att kunna få några nya fiskar till våran interna topplistan.

Klara för Fladen turen är följande:

Roberto Montero Jr, Roberto M Sr och några arbetskollegor till Sr, bilder kommer att läggas ut efter fiske resan via denna länk.

2009-09-13

Härligt, härligt!! Äntligen så lyckades jag få min första reggfisk som kvalade in på guldplacering. En gös på 6,5kg trollad i Furen en sjukt blåsig dag med nordan vindar den 13:e september. Foton på fisken finns att se på topplistan.

//Roberto

2009-08-21

Ny bild till frontsidan. Vi har fått några bilder av K J Öhman som vi kan använda på våran sida. Detta är en kille som flitigt gör inlägg i forumet på Fiskesnack, han åker ingenstans utan sin kamera och är alltid bered att ta kort i alla lägen. Bland annat den som man kan se på förstasidan som består av ett hopplock av närbilder på gös och abborre.

Stort tack fritidsfiskarna.

2009-08-03

Dåligt med nyheter att rapportera i år. Detta året har hittills verkligen varit "skit fiske" då insjöfiskarna har varit extremt tröga. Kan bero på det halvtaskiga sommarvädret. Förhoppningsvis så kommer det att släppa när hösten drar igång.

2009-07-16

Endags tripp till sundet planerad v.31 för att testa havsfisket på lite nyare positioner med egen båt, klara för resan är följande:

Roberto Montero Jr, Roberto Montero.

Hoppas på skitfiske och planer på att återvända, bilder kommer att läggas ut efter fiske resan via denna länk.

Tyvärr så blev denna fisketripp inställd pga det hårda väder som var denna vecka utmed hela västkusten.

2009-07-09

Planerar jag och några kollegor från jobbet att ta och förlägga en heldag vid sjön Lången. Lången som ligger i småland är en ganska så ofiskad sjö med ett högt gösbestånd.

Bilder och reportage finns att läsa via denna länk.

//RM

 

2009-06-15

Nu är årets första 12 timmars vrakfiske resa från Abbekås med Ulf Stahre bokad, resan går av stapeln den 29 Juni och börjar bli en tradition för oss. 

Som vi vet så ligger nu det interna torsk rekordet från denna position på 13kg och hålls av Fidde. Vi får väll se om det står sig eller om någon lyckas slå detta.

Bilder kommer att läggas ut och en kortare rapport efter fiske resan via denna länk.

2009-06-06

Efter mkt. insjöfiske i vår kände jag att det började bli dags för en turbåtstur från någon av västkustens turbåtar. Valet föll på fladenbåtarna i Varberg. Kl. 3.00 i lördags kom vi iväg hemifrån Tranås. Det hade rapporterats om att de första makrillarna kommit upp så, det kändes som att det skulle kunna bli en lyckad tur. Dock visade det sig ganska snabbt att inte makrillarna var på hugget denna dag.  Det vi fångade under dagen var lite småknot, småtorsk och några små vittlingar. Vi hade i all fall tur med vädret"

//Gustav.

2009-04-17

Nu har isen äntligen släppt på samtliga sjöar.

En ny fiskesäsong drar igång med stormsteg.

Team medlemmen Fredrik Johanson drar igång med stormsteg och slår ett 14 årigt efterlängtat person bästa.

Lördagen den 11:e April så slog Fidde till med en mycket präktig Gös på 7,8kg. Mer om rekordfisken på topplistan.

2008-12-02

Nu lider 2008 mot sitt slut och vi lämnar ett bra fiskeår efter oss.

2 nya medlemmar anslöt sig till gänget och totalt 12 ny arter fick vi in på våran interna topplista.

Vi lyckades även få till en fiskeresa till Flatanger i Norge med fiskebussen, vilket blev en lyckad resa som gav mersmak av det norska havsfisket.

Kommande år kommer att bjuda på mer fiske och en del spännande fiske resor, men mer om detta kommer vi att lägga ut på våra mål för 2009.

2008-11-27

Nu har vi bokat en 4 timmars fisketripp i sundet med Wittskär som går ut från Råå hamn. Vi hade hellre sett att vi kunde ha tagit våran egen båt ner till sundet, men vintertid som det nu är gör att vädret är oberäkneligt och att dagsljuset inte varar i så många timmar.

Det har rapporterats mycket stor grann sill och hyfsat med torsk, hoppas på skitfiske. Bilder kommer att läggas ut och en kortare rapport efter fiske resan via denna länk.

2008-11-16

Metartur med Vandia.

Gustav Berg och John Gliminger bestämde sig för att trotsa vädret och ta en havsmetartur i sundet med Vandia. Se följande länk för en kortare rapport från Gustav.

2008-10-21

Nyhetstorka och nedtrappning på fisket har nu inletts.

Ev. blir det en sista resa med båten till sundet innan båten ställs undan för kommande vinter. Datumet för denna resan är ej fastställt då vädrets makter styr och vindarna nu är ganska så hårda. Troligtvis kommer det att fattas ett snabbt beslut bara några dagar innan resan blir av.

2008-08-30

Ytterligare en endags tripp till sundet planerad för att testa havsfisket med egen båt, klara för resan är följande:

Roberto Montero Jr, Mattias Lindgren och Gustav Berg.

Hoppas på skitfiske, och denna gången kommer vi att testa lite positioner som vi blivit tipsade om av Anders Jonasson från Team LillaMy, bilder kommer att läggas ut efter fiske resan via denna länk.

2008-08-01

Endags tripp till sundet planerad för att testa havsfisket med egen båt, klara för resan är följande:

Roberto Montero Jr, Roberto Montero Se och Hedda Montero.

Hoppas på skitfiske och planer på att återvända, bilder kommer att läggas ut efter fiske resan via denna länk.

2008-07-09

Vi kan hälsa ytterligare en ny medlem varmt välkommen till fritidsfiskarna. Gustav Berg som är 21år och bosatt i Tranås. Gustav är väldigt fiske intresserad som tar alla chanser han får för att fiska. Gustav har ett gediget intresse av met-fisket, men är inte omöjlig på att testa andra fiske metoder. Se Gustavs medlemssida här.

2008-07-02

Nyhetstorka och fullt fiske på alla håll o kanter, förhoppningsvis kommer det att finnas en hel del fiskerapporter efter semestern med en del nya listplaceringar.

Ev. blir det till att planera en temadag under semestern, där vi försöker att samlas några medlemmar och åka någonstans för att storfiska.

2008-06-05

Ytterliggare en 12 timmars vrakfiske resa från Abbekås med Ulf Stahre bokad. 

Som vi vet så ligger nu det interna torsk rekordet från denna position på 13kg och hålls av Fidde. Skepparen har informerat om att det finns mycket fisk nu men inte dom riktigt stora som man kan få under den tidiga våren, men det finns en och annan och har man tur så kan det fångas en bjässe. Denna resa kommer även en reporter för Sveriges radio (SR P4), att följa med för att göra ett reportage på havsfisket.

Klara för resan är följande:

Mattias Lindgren, Roberto Montero Jr, Gustav Berg, Martin Räsenen och Andreas , bilder kommer att läggas ut efter fiske resan via denna länk.

2008-04-27

Nu har vi bokat 2008 års fiskeresa för fritidsfiskarna. Destination Flatanger Norge med fiskebussen. Avresa blir söndagen den 27:e April klockan 17:00 från (Fucking) Åmål. Hemresa blir torsdagen den 1:a Maj klockan 20:00 efter middag och städning av lägenheten. Detta kommer att ge oss 4 heldagar med fullspäckat fiske, och förhoppningsvis även en hel del nya bidrag till vårat teamrekord och den interna ligan.

Nu så har nedräknignen börjat och inköp på diverse utrustning är i full gång. Planerna är att testa olika fiskemetoder så som kustfiske, bottenmete på kvällarna samt ta en tur ut till öppet hav med någon utav turbåtarna.

4 platser är bokade och 2 av dessa är medlemmar, en fullständigt dokumenterad rapport kommer sedan att läggas upp på hemsidan efter resan via denna länk.

 (Roberto M Jr, Mattias Lindgren och 2 vänner)

2008-03-14

Nu gör vi ett nytt försök på 12 timmars vrakfiske i södra Sverige, där vi räknar med att bli ett samlat gäng på 8 personer (4 medlemmar) som skall försöka att fånga den grova torsken på 20+.

Hoppas någon i sällskapet lyckas dra upp någon fin torsk och ta en plats på någon av våra listor. Skepparen informerade om att det i förra veckan dragits upp en torsk på 28kg och många över 10kg. Så här vådas stortorsk och stora förväntningar.

Klara för resan är följande:

Mattias Lindgren, Roberto Montero Jr, Fredrik Johansson, Jocke, Björn Rexfelt, Benny Sporre, Martin Räsenen och Gustav Berg, bilder kommer att läggas ut efter fiske resan via denna länk.

2008-02-02

Planerar vi att prova fiskelyckan vid Vätterns östra sida. Vi kommer att test på laxfisket från land som visat sig vara väldigt populärt nu. Stora fina silverlax fångster har rapporterats från dessa områden, där bland annat världsrekord laxen på hela 20,4kg 1997.......

Rapport.

Första timmen visade sig bli en kanon dag med perfekta förutsättningar med väder o vind. Vi hittade en perfekt klippa som vi kunde stå på och kasta ut från. Men sedan bort över vättern kunde vi skåda att oväder var på gång, och helt rätt så bliv det snöstorm med ökad vind vilket gjorde att fisket inte gick att fortsätta. Vi avvaktade ett par timmar men det hjälpte inte utan det blev att bege sig hemmåt. Men med mersmak kommer vi att göra fler turer till Vättern när stabilare väder råder.

2008-01-29

Vi kan hälsa en ny medlem varmt välkommen till fritidsfiskarna. Fredrik "Fidde" Johansson som är 27år och bosatt i Horda. Fredrik är en väldigt gedigen fritidsfiskare som tar alla chanser han får att ta ut sin båt på sjön och fiska. Fredriks favoritfiske är jerkbait, men trollar gärna och provar på andra fiske sätt också. Se Fredriks medlemssida här.

2007-11-11

Då bär det iväg för 12 timmars vrakfiske i södra Sverige, vi blir ett samlat gäng på 8 personer (3 medlemmar) som skall försöka att fånga den grova torsken på 20+.

Hoppas någon i sällskapet lyckas dra upp någon fin torsk och ta en plats på någon av våra listor.

Klara för resan är följande:

Mattias Lindgren, Roberto Montero Jr, Lars Lindgren, Fredrik Johansson, bilder kommer att läggas ut efter fiske resan via denna länk.  

Missöde och besvikelse resan blev inställd på grund av dubbelbokning.....