Fritidsfiskarna.Com

 

En dag på sundet.

Solsken och en sydostlig vind  på 3-5sek/m var prognoserna för denna dag.

 

Roberto jr , Sr och Hedda bestämde oss för att ta och prova fisket i sundet med egen båt.

Vi tog med oss Sr relativt nyinköpta Ryds 485 med en 40hk Evinrude, Lowrance X135.

Vi startade våran färd kl 04.00 för att slippa all den tunga trafiken och för att kunna vara på plats i vettig tid.
Vi hade beslutat oss för att sjölägga båten i Borstahusen som ligger i Landskronas norra del.

Vi hade egentligen velat lägga i båten i Råå, men eftersom Råå tar en avgift på 600kr för att använda deras båtramp samt lösa ut nyckel till deras bom.

Borstahusen tar en avgift på 120kr som man betalar i hamnkontoret vid gällande öppettider, eller så betalar man i ett kuvert och lägger det i en lucka på hamnkontoret.

 

 

 

Väderförhållanden såg ut att bli gynnsamma helt enligt prognoserna. Efter ca 40 minuters gång så var vi framme vid Vens norra del. på vägen dit gjorde vi några resultatlösa försök. Första släpp visade sig vara riktigt bra då Sr fick ett riktigt bra hugg från botten, efter ca 10 minuters kamp och kanske 10 meters lyft från botten blev det för mycket för häcklan som brast. Några ytterligare försök gjordes över samma område och där lyckades Hedda landa en torsk på 5,8kg vilket ledde till ett nytt pb för Hedda.

 

Det visar sig att bästa taktiken för dagen var att leta efter sillstimmen, och sedan fiska rakt under stimmet där torskarna går. Det är mycket stor fördel att använda sig av ett ekolod för att leta efter sillstimmen, för när man hittar sillstimmen kan man inte missa detta med ett vettigt ekolod. Vi fick ganska många torskar under turen där den största för dagen vägde 5,8kg och den minsta ca 2kg.

 

Efter ca 11 timmars fiske beslutade vi oss att vi var nöjda och började våran färd mot hamn. Vid hemgång hade vi med oss ca 35kg torsk filé, 4kg sill filé och 1kg makrill filé.

 

Denna tripp var alldeles utmärkt och slog förväntningarna, då vi fick med oss en hel fisk. Denna resa kommer helt klart att upprepas .

 

/Rm

Här drillas det fisk.

 

Hedda med en torsk på 5,8kg, ett nytt personbästa.

 

En balja med fina mat torskar.

 

 

Våran resa från Borstahusen upp till norra Ven, det rödmarkerade visar det område där vi i stort sätt tog all vår fisk.