Fritidsfiskarna.Com

 

Ett återbesök på sundet.

Solsken och en sydostlig vind  på 1-3sek/m var prognoserna för denna dag.

 

Roberto Jr , Mattias och Gustav B. bestämde oss för att göra ett återbesök till sundet.

Vi tog med oss Rydan 485, fast denna gången utrustad med GPS där vi ska ge oss på ett par positioner som vi blivit tipsade om av Anders Jonasson från Team LillaMy.

Denna gången åkte vi ner till Landskrona dagen innan fisket, och övernattade för att kunna lägga i båten vid gryningen i Borstahusens hamn.

 

05:00 på Borstahusens hamn och ett fantastiskt lugn ligger över sundet.

Väderförhållanden såg ut att bli bättre än prognoserna och en underbar sensommar dag var att vänta. Efter ca 10 minuters gång så var vi framme vid en av de första positionerna som vi skulla testa.Vi sökte av området efter bulor på botten, men lyckades inte hitta några stora bulor. Första släpp visade lyckades Gustav få en torsk på ca 4,8kg och jag en mindre torsk på ca 3kg. Några ytterligare försök gjordes över samma område men det blev resultatlöst där, samtidigt som det började att dyka upp en och annan båt här o där.

 

Vi provade de positioner som vi laggt in på gps:en utan resultat. Vill man fiska sill så är sundet rena paradiset för detta då det finns oändligt med sill. Vi tog en tur bland de vrak som finns utanför Ven men även dessa visade dåligt med fisk. Vi letade även på ett par ställen söder om Ven men inte heller där hittade vi någon större fisk, bara en massa sill.

 

Efter ca 12 timmars fiske beslutade vi oss för att ge upp för denna gång, och började våran färd mot hamn. Vid hemgång hade vi med oss en hel del sill och ett fåtal torskar med oss. Största torsken för dagen landade på 6,4kg, som för övrigt togs mitt på dagen över MS Roberts vrak.

 

Denna gången blev resan lite av en besvikelse då vi förväntat oss att vi skulle fått mer torsk än det vi fick. Men vädermässigt kändes det som om vi valde årets bästa dag att vara ute på havet. Men envisa som alla fiskare är så kommer det snart att göras ett återbesök till sundet, och kanske blir det bättre än denna gången.

Samtidigt vill vi tacka Anders för de positioner som han delade med sig av till oss, fast att de inte var så bra som väntat. Men sånt är fisket och det som kan vara kanon ena dagen kan visa sig vara helt dött en annan dag.

 

/Rm

En sista genomgång av utrustningen innan avfärd..

 

Kontroll av utrustning och packning.

 

Allt klart och det är dags att bege sig.

 

Gustav med en torsk på 4,8kg.

 

Mattias med en liten mat torsk.

 

Roberto med dagens största torsk på 6,4kg.

 

Kan det bli lugnare på sundet?