Fritidsfiskarna.Com

 

Ismetarträffen 2011-02-12.

Lördagen den 12 februari var det dags för ismete i Smlålands gösbälte. Jag,John och Gustav Berg lämnade Tranås klockan tre på natten och vi mötte upp vår guide för dagen, Roberto Montero.
Det var oerhört kallt så ett tag där undrade man vad man gjorde på isen. Men vi fick ut våra spön och spänningen kunde börja. Men fisket skulle snabbt visa sig vara trögt för dagen, även för de andra ute på sjön.

 

Men så plötsligt så sprätter en av Robertos vippa upp, och det värmde i vinterkylan. Hur kyligt som helst gör Roberto ett perfekt mothugg och dagens första för syna isen. Dagens första gös vägde 2,7 och en förhoppning om att fisket vänder.

Men efter den fisken var det lugnt ett tag. Men rätt som det är så är det hugg, och även denna gång infaller hugget på Robertos spön. Precis som på första fisken så gör Roberto ett perfekt mothugg och dagens andra gös får syna isen. Lite mindre än den första, 2,40 närmare bestämt. Efter denna fisk var det lite av en huggperiod, där Gustav hade napp på ett av sina spön och han fick även en liten gös.
 
Men resten av dagen var lugn och fisket var inte på topp idag. Vi får tacka Roberto för den annars mycket trevliga dagen och vi vill gärna göra ett nytt försök i mars.

 

/JG

Dagens första 2,7kg.

 

Stilla väder med -15 på morgonkvisten.

 

Dagens andra 2,4kg.