Fritidsfiskarna.Com

 

Abbekås (Ystad).
Fiske med legendaren Ulf Stahre på Falken.

Taggade till max så stod vi på Falken och väntade på att komma fram till första släpp.

Väderförhållanden var gynnsamma på land och såg bra ut till havs. Efter ca 50 minuters gång så var vi framme vid det första vraket för ett första släpp och väldigt förväntansfulla. Första släpp visade sig inte vara lyckad då ingen fick någon fisk, troligtvis så driftade vi förbi vraket lite för tidigt och kom ner lite sent. Några ytterligare försök gjordes över samma vrak med dåligt utfall så vidare ut mot nästa vrak blev det.

 

Väl framme vid nästa vrak skulle det visa sig bli riktigt lyckat för många av oss. Roberto får första gunget på sitt spö och strax därefter får även Björn känna tunga ryck i sitt. Roberto lyckas dra upp sin första torsk för dagen en fin mattorsk på ca 5kg. Samtidigt så har Björn kämpat med sin torsk som visar sig vara en väldigt fin torsk som efter vägning visar sig ligga strax under 10kg´s strecket, vilket får Björn att utbrista i ett rejält glädjevrål. Snabbt ner med pilken igen för Björn och här lyckas han drilla ytterligare en mycket fin torsk på ca 8kg.

Nu är alla på tårna och helt exalterade, då utbryter Fidde på andra sidan båten i att desperat rop på krok. Min fin första tanke i detta var att har killen ramlat i vattnet eller? Men det visade sig inte vara så utan helt kyligt har Fidde under hela pådraget kämpat med något riktigt tungt från botten. Krok, krok utbrister Fidde flera gånger och när skeppare Ulf lyckats borda torsken utbryter Fidde i ett fullständigt eufori av glädjevrål. Torsken som var Fiddes första stortorsk någonsin landade hela 13kg och blev resans största.

 

Sporre som gjorde sin första torskresa landade sin största på ca7,5kg, och ett antal mindre torskar.

Mattias gjorde inget väsen av sig då det inte blev någon lyckad fiskedag för honom, ett 10 tal små torskar blev det till slut.

För mig själv så blev det bara en torsk och det var den 5kg torsk som jag tog i början av fisket. Jag lyckade hålla mig vid mitt spö i ca 5 timmar sedan blev sjösjukan för mycket för mig vilket ledde till att jag fick sova av mig några timmar.

Så jag skulle säga att jag rekommenderar inte tuggummin mot åksjuka vid denna typ av resa.

 

Resten av dagen blir inget som går till världshistorien utan endast någon torsk här och där. Vi provar på många olika vrak utan några resultat och större dyningar gör att några tappar lusten och några blir sjösjuka.

 

Denna tripp var ok men levde inte upp till förväntningarna då det gäller antal fisk per person. Men helt klart slog det våra förväntningar då ribban nu höjdes till 13kg för största torsk. Samtliga fiskare tackar Ulf och hans andra man Bosse som gjorde sitt bästa denna dag för att vi skulle få så mycket fin fisk som möjligt.

 

/Rm

Björn, Martin, Roberto och Gustav förväntansfulla och taggade till max.

 

Jocke, Sporre och en något skymd Fidde.

 

Roberto och Gustav med varsin fin mat torsk.

 

Björn 9,8kg torsk.

 

Björns 2 fina torskar.

 

Fredrik och hans persrekord på 13kg.